Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Bista Juliju Kimeru

Ispred Fakulteta tehničkih nauka otkrivena je bista  profesoru Juliju Kimeru, osnivaču Mašinskog fakulteta koji danas broji jedanaest departmana.

Pola veka Fakulteta tehničkih nauka

Svečanom akademijom i otvaranjem “Regionalnog Centra za biosensing tehnologije – BioSens”, danas će biti obeležen veliki jubilej, 50 godina od osnivanja Fakulteta tehničkih nauka, koji sa 58 studijskih programa na svim nivoima studija predstavlja najveći fakultet u sastavu Novosadskog univerziteta.

Saradnja Sajma sa Bugarskom

Predstavnici Novosadskog sajma i Turističke organizacije Bugarske potpisali su protokol o strateškom partnerstvu, čija će realizacija početi na 43. sajmu turizma u Novom Sadu, koji će se održati od 28. septembra do 1. oktobra.

Komunalni policajci za sve što vam je potrebno

Nadležnosti budućih komunalnih policajaca biće veoma široke, ali ipak ograničenije od onih koje ima  redovna policija, izjavio je republički ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković.

Predavanje o dijabetesu

Predavanje ''Dijabetes – rizik za gubitak vida, kako sprečiti'' organizuje se u utorak u 17 časova u Savetovalištu za dijabetes Doma zdravlja ''Novi Sad'', u objektu u Ulici Zmaj Ognjena Vuka.

Probili cevovod na svoju ruku

Na kraju Dunavske ulice u Sremskoj Kamenici, za sada nepoznate osobe su bagerom i rovokopačem, napravile otvor na zidanom cevovodu prečnika većim od jednog metra.

ZIG kriv zbog najezde komaraca

Razlog zbog kog je u Novom Sadu ove godine izuzetno mnogo komaraca nije loše vreme za prskanje, nego propust ZIG-a u davanju naloga za uništavanje larvi komaraca, tvrdi profesor na Poljoprivrednom fakultetu, Dušan Petrić.